A nők meddőségének hátterében az esetek nagy részében pajzsmirigyprobléma, inzulinrezisztencia vagy a PCOS áll, ezen betegségek tünetei közt pedig az elhízás is gyakran szerepel. Bizonyított, hogy a testsúly 10 százalékos csökkenése már jótékony hatással van a fogantatásra – ennek elérésben az orvos által felügyelt, személyre szabott INSUMED-kúra segíthet.

Az elmúlt években egyre nagyobb problémává vált a meddőség a párok körében, sokszor már az első kisbaba érkezése is problémákba ütközik. A nők esetében 40%-ban a nemi működés zavaraiból ered a probléma, gyakran a PCOS, inzulinrezisztencia vagy a pajzsmirigy zavarai állnak a háttérben. A hormonális egyensúly felborulás csökkenti a beágyazódás valószínűségét. A PCOS és az inzulinrezisztencia leküzdésében a megfelelő testsúly elérése kulcsfontosságú, a fogyásban pedig az INSUMED-kúra jelenthet nagy segítséget.

Policisztás ovárium szindróma (PCOS): tíz vagy több ciszta kialakulása esetén beszélünk PCOS-ről. Több árulkodó jele van annak, ha a peteéréssel baj van, például ha a menstruáció kimarad vagy rendszertelenné válik. A betegeknél emelkedett az inzulinszint, ami fokozott tesztoszteron-termelést vált ki, ennek hatására pedig jelentős súlygyarapodás jelentkezhet. A megoldáshoz az ideális testsúly megtartására és elérésére is szükség van.

Pajzsmirigyproblémák: a pajzsmirigy gyulladása vagy csökkent működése akár önmagában is meddőséget, vetélést okozhat, és tovább nehezíti a helyzetet, hogy a pajzsmirigy működésére ható hormonok a petefészek működését is befolyásolják. A pajzsmirigybetegségnek számos tünete lehet, de talán a legtöbben a normál étkezés mellett jelentkező hízásról tudnak.

Inzulinrezisztencia: a folyamatosan magas inzulinszint hátráltatja a petefészkek petesejt termelését, aminek következtében a menstruációs ciklusok hosszabbodnak, vagy rendszertelenek lesznek, így a gyermekáldás is elmarad. Az IR kezelése enyhébb esetben életmódváltással történik, a testsúly csökkentésének pozitív hatása van.

Az INSUMED segíthet! Hogyan?

Az orvos által felügyelt, személyre szabott diéta sikeres megoldást jelent a túlsúllyal szemben, különösen akkor, ha a páciens az inzulinrezisztencia, a cukorbetegség, az inzulinrezisztencia vagy a PCOS tüneteivel küzd. Az említett betegségek hátterében sok esetben megemelkedett inzulinszint állhat, az INSUMED terápia pedig az inzulinszint helyreállításában segít. Ha az egyensúly helyreáll a női szervezetben, jóval nagyobb lesz a teherbeesés esélye. A testsúlyszabályozás ezen felül is pozitív hatással van a nők hormonális egyensúlyára, így a normál testtömegindex elérése is hozzásegíthet a beágyazódáshoz.

A hormonális betegségeket enyhébb esetben életmódváltással, súlyosabb esetekben gyógyszeres terápiával is kezelik a szakemberek. A kezelések mellett minden esetben elengedhetetlen a diéta, melynek hatékony és biztonságos módja lehet az INSUMED-terápia.

Az INSUMED-terápia koncepciójának egyik alapfeltétele az INSUMED-tápszerek fogyasztása, melyek mennyiségét az orvos állítja be személyre szabottan. A fogyás biztonságban, garantáltan a zsírból történik, erről a rendszeres testösszetétel-mérés ad visszajelzést. Az INSUMED már a vegánoknak is elérhető!

A termékenységfokozáshoz a kúra mellett a Giller INSUMED rendelőben az akupunktúrát is igénybe veheti, erről ITT olvashat bővebben.