BESTFORM

6-komponensű-fehérje koncentrátum

 

A BESTFORM fehérje koncentrátum a sportolók teljesítményét támogathatja az izomzat felépítésével, a leépülés megakadályozásával és a regeneráció gyorsításával.

A BESTFORM fehérje összetétele:

tejfehérje

tejsavófehérje

kollagénhidrolizátum

szójafehérjeizolátum

tyúktojásalbumin

búzafehérje

Ezek a fehérjék tartalmazzák az emberi szervezet számára létfontosságú húszféle aminosavat.  Szervezetünknek szüksége van az aminosavakra, az izomzat, a kötőszövet, az ínak, a szervek, a hormonok, az immunrendszerünk zavartalan működéséhez, felépítéséhez és regenerációjához.

Minden adag BESTFORM fehérje koncentrátum porban – tejtermékben elkeverve (300 ml tej + 30 g BESTFORM fehérje koncentrátum por) – 36 g létfontosságú fehérje és aminosav található, és ezek a sport előtt, alatt és után a szervezet rendelkezésére állnak. A BESTFORM tartalmaz L-karnitint, L-glutamint, BCAA aminosavakat és optimálisan adagolt vitaminokat is, amelyek a sportolók számára nélkülözhetetlenek.

Élelmiszerek fehérje tartalma

 élelmiszer

fehérjetartalom 100 g – ban

 BESTFORM

85,0 g fehérje

 sajt (trappista, ementáli)

átlagosan 28,0 g fehérje

 tonhal (saját levében)

átlagosan 26,0 g fehérje

 csirkemell

átlagosan 25,0 g fehérje

 gépsonka

átlagosan 23,0 g fehérje

 pisztráng

átlagosan 22,0 g fehérje

 sertéscomb, karaj

átlagosan 21,0 g fehérje

 marhahús

átlagosan 20,0 g fehérje

 tojás

átlagosan 13,0 g fehérje

 párizsi, krinolin, szafaládé

átlagosan 12,0 g fehérje

 tehéntej, kefir, joghurt

átlagosan   3,4 g fehérje

 

Az optimális fehérjefogyasztás előnyei a sportban

 

A sportolóknak a nagy energiafelhasználás és a szervezetükben lejátszódó fokozott építő- és regenerációs folyamatok miatt az átlagosnál nagyobb a fehérjeigényük. A fizikai terheléstől függően a napi fehérje szükséglet testsúlykilogrammonként 1,2–2 g, sőt időnként ennél még több is lehet. Normális táplálkozással ezt a nagy fehérjeigényt nehéz kielégíteni.

A terhelésnek megfelelő optimális fehérjefogyasztás viszont szükséges az izomzat felépítéséhez, regenerációjához és az ezzel összefüggő jó teljesítmény biztosításához.

 

Csúcsteljesítményeket támogató célirányosan kiválasztott hatóanyagok

BCAA (4,7 g/adag)
A természetesen elágazó szénláncú aminosavak, mint a leucin, valin és az izoleucin (angolul: branched chain amino acids, BCAA) antikatabolikus és anabolikus tulajdonságaik következtében központi szerepet játszanak az izomzat és fehérje anyagcseréjében. Vizsgálatok bizonyítják, hogy ezek az aminosavak pozitívan befolyásolják az immunrendszert és az izomzat regenerációját. A BCAA fokozottan szükséges az energiaigény kielégítésére hosszantartó kitartást igénylő fizikai megterhelés esetén.

L-glutamin (2,5 g/adag)
Az izomzat anyagcseréjéhez a glutamin a legnagyobb mennyiségben szükséges aminosav.
Intenzív testi megerőltetés esetén a szervezet glutamin felhasználása nagy, nem elegendő mennyiség esetén sportolóknál hiány alakulhat ki belőle. A megfelelő a glutamin ellátottság támogatja az immunrendszert (bélrendszer), elősegíti a tréning utáni regenerációt, késlelteti az elfáradás időpontját, fokozza az izomzat épülését és javítja az izomzat glikogéntároló képességét.

L-karnitin (500 mg/adag)
Az L-karnitin egy olyan természetes tápanyag, amely segít a zsírsavakat a sejt “erőműveibe” szállítani és energiává alakítani. A megfelelő L-karnitin ellátottság elősegíti, hogy az izmok és a szívizom lassabban fáradjon el. L-karnitinnal javítható a sport teljesítmény és csökkenthető a regeneráció ideje. Hosszantartó, intenzív, testi megerőltetés következtében (pl. triatlon) kimutatható a szervezet L-karnitin vesztesége.

Cink (23 mg/adag)
A sportolók számára a cinknek nagy jelentősége van. A cink létfontosságú az erős immunrendszer fenntartásához, támogatja az anyagcserében résztvevő több mint 300 enzim működését. Segíti az izomzat felépülését, “anabolikus” nyomelemként kezelendő. Az izzadással cinket vesztenek a sportolók, a megfelelő adagolásával javíthatók az immunfunkciók. A cink fontos szerepet játszik a szénhidrát- és a zsíranyagcserében is. Hiánya növeli a regeneráció idejét. A cink elengedhetetlen különböző hormonok képződéséhez (pl. tesztoszteron, növekedési hormon, inzulin), amelyek hozzájárulnak a jó teljesítőképességhez.

 

A testsúly optimalizálása a sportban

A BESTFORM alacsony szénhidráttartalma és alacsony glikémiás terhelése (GI=1) lehetőséget nyújthat a testsúly diétás optimalizálására. Sportolók testsúlycsökkentő diétája során gyakran előfordul az izomzat leépülése. Vizsgálatok kimutatták, hogy testsúlykilogrammonként napi 2 g fehérje fogyasztása csökkentheti az izom leépülését és fokozhatja a testzsír csökkenését, tehát a szervezet átalakul: zsír helyett izom épül.

A BESTFORM 6-komponensű-fehérjét tartalmazó fehérje koncentrátumot a táplálkozás-és a sporttáplálkozástudomány legújabb eredményeinek felhasználásával orvosok és táplálkozástudományi kutatók fejlesztették, a profi és szabadidő sport fokozott testi és mentális teljesítőképességének támogatására.

 

BESTFORM

egyszerű és gyorsan elkészíthető fehérje koncentrátum

vanília és csokoládé ízesítéssel kapható

fokozza a testi és mentális teljesítőképességet.

 fehérje koncentrátum, fehérjehiány, szarkopénia és katabolikus állapot diétás kezelésének kiegészítésére.

kiváló minőségű és létfontosságú fehérjéket tartalmaz, amelyek lehetőséget nyújthatnak a nagy testi megerőltetés során fellépő fokozott fehérjeigény pótlására

megfelelő adagolás esetén optimálisan elláthatja a szervezetet a létfontosságú esszenciális aminosavakkal, segíti az izomzat felépülését és gyors regenerációját

természetes elágazó szénláncú aminosavakat (BCAA) és cinket tartalmaz, amelyek segíthetnek az izomzat megvédésében fokozott testi megerőltetés, edzés vagy verseny esetén.

glutamin és a cink támogathatják az immunrendszert és csökkenthetik a fertőzésekkel szembeni hajlamot

testsúly csökkentésénél támogathatja a zsír fogyását és csökkentheti az izomzat leépülését

Felhasználása: orvosa, táplálkozási tanácsadója pontos utasítása alapján az edzés intenzitásától függőn naponta 1-2 adag BESTFORM fogyasztható. A sport fajtájától és az edzés céljától függően a testmozgás előtt és/vagy különösképpen után fogyasztható.