Az INSUMED táplálkozási koncepció célja a túlsúly, és szövődményeinek prevenciója. E tevékenység támogatására orvosok dolgozták ki az INSUMED táplálkozási tanácsadás módszerét. Az INSUMED gyakorlati megvalósítása több éve sikeresen folyik, számtalan orvos részvételével.

 

A 2-es típusú diabétesz egy primer betegség, amit a túlsúlyosság erősít, illetve amitől a beteg állapota romlik. A betegség sokrétegűségét és esetenkénti különböző lefolyását figyelembe véve, nem lehetséges egy általánosan kötelező terápiás irányvonalat meghatározni.

 

A táplálkozási tanácsadáson megismerkedhet egy olyan táplálkozási fajtával, mely nagyon ízletes, könnyű, laktató, semmilyen étel nincs megtiltva és ami a jó kedélyt biztosítja: nincs éhezés!

A diéta során speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszert, INSUMED Trinkmahlzeitet fog fogyasztani. Túlsúlytól szenvedők speciális, az INSUMED táplálkozási tanácsadó által megállapított, étrenddel történő kezelése során az INSUMED Trinkmahlzeittel kiegészített táplálkozás elősegíti a hiánybetegségek kialakulásának megelőzését, az izomzat megtartását.

Az INSUMED Trinkmahlzeit egy speciális főétkezés túlsúlyos diabéteszeseknek, akik cukorbetegségük miatt különleges, terápiás táplálkozást folytatnak.

A Trinkmahlzeit fogyasztásának az előnyei cukorbetegeknél:

Tartalmazza az összes fontos vitamint és ásványi anyagot, ezért hiánybetegség kialakulásától nem kell tartani.

Prebiotikus élelmi rostot tartalmaz, ez az emésztés szempontjából kedvező hatású.
A Trinkmahlzeit zsírtartalma nagyon csekély, így nincs felesleges energia bevitel.
Alacsony vércukorszint emelkedést, illetve inzulinválaszt vált ki.

 

 A háromszori étkezés elve

A túlsúlyosságra visszavezethető diabétesz esetében, az anyagcserehelyzet javulása, a testzsír redukciójának köszönhető. Miután a lipolizis (zsírbontás) az étkezések közötti szünetekben történik, mikor a zsírlebontást gátló inzulin szintje alacsony, az INSUMED koncepció keretei között a napi háromszori étkezés az ajánlott, kihagyva az étkezések közötti táplálékfelvételt.

A táplálkozási szokások megváltoztatása és a testzsír redukciója feltartóztathatja a diabéteszt, javíthatja az állapotot, sőt, ha csak átmenetileg is, gyógyíthatja.

A páciensek a testsúlyredukció alatt, két étkezés helyett INSUMED Trinkmahlzeit-et fogyasztanak. A harmadik főétkezést a páciens saját maga állítja össze az orvosa utasításai alapján.

A hosszútávú egészséges testsúly csökkentésének három célja van:

  1. Célirányos zsírleépítés
  2. Hiánybetegségek megelőzése, izomzat megelőzése, izomzat megőrzése
  3. Egészséges, jó ízű ételek fogyasztása

 

Testösszetétel analízis…

…szükségszerű módszer, mert a mérleg hazudhat!

 

A zsír kalóriamértéke nagyon magas, ezért lebontásához hosszabb időre van szükség. Ahhoz, hogy az emberi szervezet zsírraktárát sikerüljön csökkenteni, a megfelelő anyagcserehelyzetet kell először megteremteni.

Minden ember más és más, ezért mindenkinek meg van a saját fogyási üteme, sebessége, ennek okán szükségszerű, hogy a fogyni akarókkal, mint egyedi esetekkel foglalkozzunk a személyes állapot, alkat figyelembevételével.

A táplálkozási tanácsadás során a test összetételének meghatározására a világviszonylatban legjobban kikísérletezett módszert alkalmazzuk, ez a BIA mérés (bioleketromos ellenállás mérés).

Információt kapunk a test összetételéről:

aktív sejt állomány-izomzat

testfolyadék

zsír

A fogyókúra sikerességét nem csak a testforma változásából lehet látni, hanem a mérési lelet eredményéből is. INSUMED táplálkozás tanácsadó a BIA-mérés eredménye alapján tud Önnek személyre szóló tanácsokat adni a táplálkozásával és az életmódjával kapcsolatban. 

INSUMED táplálkozás tanácsadó pontosan látja, hogy ha az INSUMED terápia hatására a testsúlya csökken, akkor vajon miből fogy? Zsírból? Vízből? Netán izomból? 

Ha izomzata fogy, a megfelelő INSUMED tápszerekkel vagy élelmiszerekkel helyrehozható, visszaállítható az elvesztett izomtömeg. 

Az INSUMED diétaterápia sikerének (testösszetétel arányainak megváltozása) egyik alapja a rendszeres BIA-mérés és az azt követő INSUMED táplálkozási tanácsadás.

Ezért MÁS ez, mint a többi fogyókúra, és ezért is inkább nem fogyókúráról beszélünk, hanem diétaterápiáról. 

Minden diéta beleszól a szervezetünk anyagcseréjébe, ez komoly dolog, orvosi felügyeletet igényel. A BIA-mérést hetente-kéthetente kell elvégezni, hogy a szervezet összetételének változásairól az INSUMED táplálkozás tanácsadója mindig aktuális képet kapjon és a táplálkozási, életmódbeli hibákat időben ki tudja javítani.