A BESTFORM egy hatkomponensű fehérjét tartalmazó, fehérje koncentrátum por L-karnitinnal, L-glutaminnal, természetes elágazó szénláncú aminosavakkal (BCAA), vitaminokkal, ásványi anyagokkal és édesítőszerrel, az időskori vagy betegséggel összefüggő fehérjeszegény táplálkozás diétás kezelésének kiegészítésére.

 

A probléma

A fehérjehiányos táplálkozás jelentős egészségi problémákkal járhat.

Ahogy öregszünk szervezetünk izmot épít le és egyre több zsírt raktároz el, ha nem ellensúlyozzuk ezt. A csökkent étvágy, fogászati problémák és a nem jól működő emésztés következtében az izomzat tápanyagokkal való ellátottsága lassan egyre rosszabb lesz.

Általában a táplálkozásból hiányoznak a jó minőségű fehérjék, mikrótápanyagok, és nyomelemek. Ha a sejtek tápláltsága nem optimális, akkor ez a belső sejtfolyadék csökkenéséhez és a sejtek zsugorodásához vezet. Ezt a sejtekből kiáramló folyadékot a szövetekben találjuk és ez a szövetek duzzadását okozza.

Időskorban gyakran fordul elő a hiányos tápláltság, sőt alultápláltság is. Ennek következtében csökken a teljesítő képesség, az immunrendszer nem működik jól, és megnő a bakteriális és vírusos fertőzések veszélye. A csökkent izomzat visszafejlődése következtében kialakult korlátozott mobilitás és csontritkulás növeli a törésekkel járó baleseti veszélyt.

 

következmény                                                        testi tünetek

sarkopénia (az izomzat kóros leépülése)

teljesítő képesség csökkenése

megnő a mobilitás korlátozottsága

megnő a törésekkel járó baleset veszélye

a bőr és a nyálkahártya kóros elváltozásai

megnő a sérülések és a sebek gyógyulásának zavara

immunrendszer csökkent működése

megnő a fertőzések veszélye

a szervezet a gyógyszerekkel szembeni reakciójának megváltozása

megnő a veszélye:

a gyógyszerek mellékhatásainak,

a gyógyszerek kölcsönhatásának,

és hogy a gyógyszerek hatása megváltozik

 

A megoldás

A BESTFORM:

A BESTFORM 6-komponensű-fehérjét tartalmazó fehérje koncentrátum az időskori vagy a betegséggel összefüggő fehérjeszegény táplálkozás, katabolikus állapot diétás kezelésének kiegészítésére.

Katabolikus állapotok:

fehérje hiány

testi leépülés (katabolia)

betegséggel összefüggő hiányos tápláltság (kachexia)

kóros izom hiány (sarkopénia)

immobilitás

 

Napi fehérjeszükséglet

                                                     testsúly kg                          pl: 65 kg testsúlynál

                                                     szorozva g

idősek

1,2 g-1,5 g

78,0 g-97,5 g

általánosságban (DGE)

0,8 g-2,0 g

52,0 g-130,0 g

állóképességi sport

1,3 g- 1,5 g

84,5 g-97,5 g

gyorsasági erősport

1,5 g- 1,7 g

97,5 g-110,5 g

erősport

1,5g -2,0 g

97,5 g-130,0 g

 

Különböző élelmiszerek fehérjetartalma

 élelmiszer

fehérjetartalom 100 g – ban

 BESTFORM

85,0 g fehérje

 sajt (trappista, ementáli)

átlagosan 28,0 g fehérje

 tonhal (saját levében)

átlagosan 26,0 g fehérje

 csirkemell

átlagosan 25,0 g fehérje

 gépsonka

átlagosan 23,0 g fehérje

 pisztráng

átlagosan 22,0 g fehérje

 sertéscomb, karaj

átlagosan 21,0 g fehérje

 marhahús

átlagosan 20,0 g fehérje

 tojás

átlagosan 13,0 g fehérje

 párizsi, krinolin, szafaládé

átlagosan 12,0 g fehérje

 tehéntej, kefir, joghurt

átlagosan   3,4 g fehérje

 

A fenti táblázatból látható, hogy nem könnyű „normális” táplálékokkal az elégséges fehérjemennyiséget bevinni a szervezetbe. Egy főétkezés alkalmával fogyasztunk köreteket, zöldségeket, salátákat, gyümölcsöket is, ezért gyakran nem tudunk annyi fehérje tartalmú élelmiszert megenni, amennyire szükségünk lenne.

A BESTFORM fehérje koncentrátum segítségével lehet ezt a problémát megoldani.

 

Felhasználási útmutató:

A BESTFORM használatát beszélje meg kezelőorvosával. Naponta 3 adag ajánlott, amit főétkezésekhez, illetve, után fogyasszon. Egy adag elkészítéséhez 10 g port 50-100 ml tejtermékben (tej, joghurt) vagy vízben keverjen jól el.